Internetmarketing

Internetmarketing: de marketing van producten of diensten via internet. Zoekmachine marketing ook wel bekend onder de Engelse term Search Engine Marketing. Het specialisme dat webpagina’s vindbaar maakt bij zoekmachines zoals Google, Yahoo en Bing. Doordat de webpagina beter gevonden kan worden, verhoogt het de effectiviteit van de reclame-uiting op internet.

Internetmarketing: Zoekmachine marketing kan worden verdeeld in twee deelgebieden

Zoekmachine optimalisatie: (SEO) Search Engine Optimization

Zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO genoemd) is het optimaliseren van je website. Bij zoekmachine optimalisatie worden een reeks technieken ingezet om hoger te scoren in de normale onbetaalde zoekresultaten van Google.

Het doel hiervan is het beter vindbaar maken van de webpagina’s bij de belangrijke zoekmachines. Er zijn honderden factoren die meespelen bij Google om de rangorde van de resultaten te bepalen. Als je voldoet aan veel factoren, dan scoort jouw site hoger in de ranking dan andere websites die hun zoekmachine optimalisatie minder op orde hebben.

Een goed geoptimaliseerde website scoort beter in de niet-betaalde zoekresultaten van een zoekmachine. De niet-betaalde zoekresultaten worden ook wel organische of natuurlijke zoekresultaten genoemd.Internetmarketing

Zoekmachine adverteren (SEA) Search Engine Advertising

Onder Search Engine Advertising (ook wel zoekmachine adverteren genoemd) wordt het tegen betaling plaatsen van advertenties boven en naast de natuurlijke zoekresultaten verstaan. De advertentie wordt vertoond als een zoekmachinegebruiker een aan de advertentie gekoppeld woord of woordgroep intypt. De adverteerder betaalt alleen voor de zoekmachinegebruikers die op een van zijn advertenties klikken.

De advertenties verwijzen naar een webpagina van de adverteerder. Door middel van een veilingsysteem kun je bieden op zoektermen. Wil je hoog scoren in de zoekmachines tussen deze gesponsorde advertenties? Dan moeten je advertenties kwalitatief goed zijn en zul je per klik moeten betalen. De bekendste aanbieder van advertenties in Nederland is Google Ads.

Blogpost: Slotenmaker Amsterdam