Got talent

Got Talent is een Brits tv-format voor talentshows , bedacht en eigendom van Simon Cowell ’s SYCOtv- bedrijf. Het heeft spin-offs uitgezet in meer dan 58 landen (vanaf april 2014), in wat nu wordt aangeduid als het ‘Got Talent’-formaat, vergelijkbaar met dat beschreven door FremantleMedia van de Idol- en The X Factor- formaten. In tegenstelling tot die shows, toont Got Talent verschillende artistieke disciplines naast het zingen. In april 2014 werd het formaat uitgeroepen tot ’s werelds meest succesvolle reality tv-formaat ooit door het Guinness World Records.

Got Talent

Got Talent was een uitvinding van de maker van The X Factor, Simon Cowell , met cabaretier en talkshowhost Paul O’Grady, die in 2005 een pilot voor ITV produceerde onder de voorlopige titel Paul O’Grady’s Got Talent . O’Grady verliet het netwerk na geschillen met ITV, waardoor Cowell het concept naar de Verenigde Staten verplaatste terwijl hij en ITV naar een nieuwe showhost zochten.

America’s Got Talent, vaak ook aangeduid als AGT, is een Amerikaans talentenjacht, bedacht door Simon Cowell. Het is de eerste versie van het ‘Got Talent’ format. Het programma wordt uitgezonden door de NBC en bestaat uit een totaal van dertien seizoenen.

Het programma trok veel kijkers waardoor het Got Talent format doorverkocht werd aan andere landen zoals Engeland (Britain’s Got Talent), Nederland (Holland’s Got Talent) en België (Belgium’s Got Talent).

In dit programma wordt gezocht naar een nieuw uniek talent en is niet leeftijd-gebonden, dus zowel kinderen als ouderen mogen meedoen. Het talent van een deelnemer mag van alles zijn; denk hierbij aan onderdelen zoals zang, dans, cabaret en acrobatiek. Het programma bestaat uit de volgende drie verschillende onderdelen: de auditierondes, de ‘judge cuts’ en de liveshows.

Bron: Wikipedia

Blogpost: Internetmarketing